Hieronder wat informatie over electrosex, hoe en wat. We pretenderen niet dat alles wat hier staat de ultieme waarheid is. Maar het is wel een hoop informatie die handig voor je zou kunnen zijn.

Wat is electrosex?

Seksuele stimulatie met behulp van elektriciteit. Het stimuleren van lichaamsdelen met als doel een erotische beleving. Dit wordt bereikt door stroomschokjes die ervoor zorgen dat spieren samentrekken en/of de zenuwuiteinden prikkelen.

Klinkt best heftig toch?

Elektriciteit gebruiken om je seksleven te prikkelen of een extra boost te geven. En ja, het kan best heftig zijn, maar dat ligt aan de instellingen die je gebruikt.

Hoe voelt electro sex nou eigenlijk?

Zoals met alles is het moeilijk om gevoelens en ervaringen in woorden te vangen. Soms moet je de ervaring ondergaan voor het duidelijk is. Vaak wordt het gevoel omschreven als een tinteling of prikkeling. Als je het artikel wat je gebruikt op een lage stand zet, dan voel je weinig of slechts een lichte tinteling alsof je met een veer over het betreffende lichaamsdeel gaat.

Zet je het artikel op een hogere stand dan wordt het gevoel heftiger en voel je de prikkeling veel sterker en dieper. En gaan de onderliggende spieren en huid ook duidelijker samentrekken. Bij de hogere standen kan het inderdaad pijn gaan doen of iets te heftig aan te voelen. Maar dat heb je altijd zelf in de hand of je partner waarmee je natuurlijk afspraken hierover maakt.

Wie kan aan electrosex doen?

Eigenlijk kan iedereen aan electroseks doen zolang je gezond bent.

Echter het wordt afgeraden als:

 • Je zwanger bent.
 • Een pacemaker draagt of andere hulpmiddelen in je lichaam
  hebt die enigszins kunnen worden verstoord door elektriciteit.
 • Hartproblemen hebt.
 • En in als je het niet zeker weet, vraag het even na bij je

Dus wat heb je nodig voor electrosex?

Je hebt een artikel nodig om te stimuleren en iets om de stroom te geleiden.

Wat gebruik je om de stroom te geleiden?

Als je bezig gaat met het stimuleren is het fijn als alles goed gaat. Zorg daarom voor een gel die elektriciteit geleid. Hoe beter de stroom geleid wordt des te beter de ervaring. Hiervoor kan je een speciale electrogel kopen. Deze zijn ontwikkeld om te gebruiken met electrosex artikelen.

Deze gel breng je aan op de huid en/of op het artikel.

Heb je het graag makkelijk bestel een flesje/tube mee, er zijn verschillende merken op de markt. En die hebben allemaal ongeveer dezelfde samenstelling, de gebruikte ingrediënten zijn hetzelfde. Het is een ietwat dikke heldere substantie. Dikkig zodat het makkelijk aan te brengen is en niet snel eraf druipt.

Zelf geleidende electro gel maken?

Ben je wat avontuurlijker, geen geld meer of zin en geen electrogel in huis. Dan is het vrij eenvoudig om de volgende alternatieven te gebruiken. Gebruik een glijmiddel op WATERBASIS (zonder geur/smaak), gebruik 100 ml van dit glijmiddel, voeg een eetlepel zout toe & mixen maar. Als het zout is opgelost dan heb je ook een prima geleidende gel.

Maar ik heb geen glijmiddel en wel zin. Dan kan je er altijd nog voor zorgen dat je flink zweet, zweet is ook een uitstekende geleider. Maar hoeveel moeite is het nou om een flesje mee te bestellen?

Dus je weet nou wat je nodig hebt om de stroom te geleiden.

Welk artikel zal ik nemen om te stimuleren?

In het kort zijn er 2 smaken waaruit je kan kiezen. Een kastje waaraan je verschillende artikelen kan bevestigen of een alles in 1 artikel. Een alles in 1 artikel kan bijvoorbeeld een vibrator zijn die ook stroompulsjes kan geven. Voordeel hiervan is dat deze er iets minder medisch of eng uitzien. En als je besluit “he, het is niks voor mij dat electro gebeuren” dan heb je nog altijd een vibrator. Bijvoorbeeld zoiets. Nadeel hiervan is je hebt maar 1 artikel wat je kan gebruiken en de mogelijkheden zijn beperkter.

En dan is er nog de neon wand.

Neon wands of violet neon wands zijn andere producten die worden gebruikt voor electrosex.

Bij reguliere electrosex zie je de stroom niet. Echter bij een neon wand springt een gekleurd vonkje van het apparaat naar de huid. Dit ziet er echt wel spectaculair en heftig uit.

De instapmodellen die voor de meeste  spelers wel voldoen. Bestaan in het algemeen uit een houder die makkelijk in de hand ligt met daaraan een draaiknop waarmee je de prikkel instelt. In de houder kunnen dan verschillende attachments worden geplaatst. Deze opzetstukken zijn meestal van glas en hebben verschillende vormen. Hierdoor kan je dan kiezen hoe groot het oppervlakte van de huid is die wordt geraakt door de stoomstootjes. En ben je harig, haartjes kunnen verbranden met dit apparaat.

Er zijn ook andere attachments, zoals zweepje of handschoenen die je hierbij kan gebruiken. Het aantal voor violet wands is beperkt en geen idee of je de verschillende merken met elkaar kan uitwisselen.

Dus mocht er 1 willen, let dan op keuze uit attachments en of deze attachments apart erbij kunnen worden gekocht. Alles is tenslotte eens aan vervanging toe.

Voor een betere indruk kan je op deze pagina een filmpje kijken en wat meer informatie over verschillende neon wand(s) en attachments vinden.

Er zijn ook uitgebreidere, zwaardere en duurdere neon wands op de markt, maar daar hebben we eigenlijk weinig verstand van. Dus voor informatie hierover mag je even ergens anders zoeken.

Vaak geven mensen de voorkeur aan een kastje waaraan je meerdere artikelen kan aansluiten. Deze kastjes worden in het algemeen powerbox genoemd of electrobox. De werking van deze boxen is hetzelfde.

Bijna elke electro power box, geeft je de mogelijkheid om de intensiteit en snelheid van de prikkels in te stellen. Met intensiteit wordt er bedoelt hoe heftig de prikkeling is. Met de snelheid wordt bedoeld hoe snel de prikkelingen elkaar opvolgen.

Sommige boxen hebben draaiknoppen en andere hebben drukknoppen met displays waarin getoond wordt hoe heftig en snel de prikkeling is. Een hoop van die kastjes hebben ook al programma’s ingesteld die je dan eenvoudig kan uitkiezen. Dus je weet nou dat sommige draaiknoppen hebben en dat andere wat moderner aandoen door lcd displays.

Maar wat is nou beter?

Dat ligt aan je voorkeur en die is persoonlijk, dus valt weinig over te zeggen. En gaan we dus ook lekker niet doen. Zoek dat zelf maar uit.

Wat is nou iets waar je op moet letten?

Het aantal kanalen wat een electrobox heeft, kan belangrijk voor je zijn. Een kanaal is heel plat gezegd de opening in een electrobox waaraan je een artikel kan aansluiten. Deze zien er een beetje uit als een opening waarin je het snoer van een koptelefoon stopt. Een standaard powerbox heeft 2 kanalen, de wat uitgebreidere hebben 4 tot 6 kanalen.

Hoe meer stroomkanalen erop zitten des te meer artikelen je kan aansluiten.

Een ander aandachtspunt zou kunnen zijn, batterijen of stroomadapter.

Hoewel de meeste powerboxen op standaard batterijen werken. Zijn er ook boxen die kunnen werken met een adapter. De box wordt dan aangesloten op een adapter die je rechtstreeks kan inpluggen op het stopcontact.

Voordeel hiervan is dat je altijd kan spelen ook zolang je stroom hebt. Bij batterijen kan het voorkomen dat de pulsen zwakker worden naarmate de batterij leeg raakt.

Koop er gewoon een electrobox van een bekend merk, dan weet je dat de kwaliteit in het algemeen goed zit.

Oh die merken ken je niet? Onze voorkeur hebben de merken: Rimba, Mystim & E-stim.

Power electroboxen.

Rimba was 1 van de eersten op de markt, waardoor ze veel verschillende artikelen hebben. Met een kwaliteit die zich wel bewezen heeft.

Mystim en E-stim, zijn gespecialiseerd in electrosex en hebben gewoon goed afgewerkte kwaliteitsproducten. Andere merken hebben ook goede producten, maar vaak wat wisselende kwaliteit is de ervaring. Dit is onze voorkeur, laat je niet tegenhouden om wat anders te kopen.

Maar nu heb ik een electrobox van een bepaald merk, kan ik daar dan alle electrosex artikelen zomaar op aansluiten?

Nee helaas dit kan niet zomaar.

Omdat elke fabrikant de voorkeur geeft aan zijn eigen standaard. Daarom zijn de (jack) pluggen die in een electrobox gaan wisselend van dikte. Maar ook hier is een oplossing voor.

Verloopstekkers.

Een verloopstekker zorgt ervoor dat je verschillende merken op elkaar kan aansluiten. Je koopt een stekkertje waarvan de plug in de powerbox naar keuze gaat, hieraan zit een draadje met daaraan een opening waarin de plug van het artikel gaat. Op die manier is het mogelijk om verschillende merken bij elkaar te gebruiken.

Je kijkt gewoon welke plug de powerbox nodig heeft en welke plug het artikel naar keuze gebruikt.

Oh, mochten de termen male stekker/plug en female voorbij komen. De female heeft de opening en de male de uitstekende plug,niet heel moeilijk te onthouden.

Van tevoren weten welke plug er gebruikt wordt?

Kijk eens op deze pagina handleidingen, hier kan je eenvoudig handleidingen downloaden van verschillende electroboxen. Helemaal gratis en voor niks in PDF te downloaden. En misschien staan daar de specificaties van de gebruikte pluggen in. Als ze hier niet bij staan, overzicht ingangen powerboxen. En anders gebruik je Google of misschien wel sneller en duidelijker stuur de fabrikant een mailtje. Ze zullen je ongetwijfeld graag helpen.

Als je je gaat bezighouden met electroseks zullen de volgende termen vroeg of laat voorbij komen.

Stimmen of een stimmer, dit betekent gewoon je bezighouden met electroseks of een liefhebber zijn.

En wat zeker voorbij gaat komen zijn de begrippen Uni polair en Bi – polair.

Wat is nou het verschil?

Uni polair betekent dat een artikel een plus of een min is. Voor het geleiden van stroom heb je een een + en – nodig. Dus heb je een unipolair product, dan heb je er 2 producten van nodig. Tussen deze producten wordt de stroom geleid. En het gedeelte wat hiertussen zit, daar voel je de stroomprikkels.

Bij een bipolair product zitten de – en + in dat artikel. En zul je dus de stroom voelen op die plek. De oppervlakte waar het artikel zich bevindt.

En wat aandachtspunten, do’s and dont’s.

Als je nou begint met je gezond verstand te gebruiken, dan kom je al een heel eind. Als het geen goed idee lijkt, dan is het meestal ook geen goed idee. Dus ga nou niet zelf wat in elkaar knutselen als je er geen verstand hebt. Of het in bad gebruiken, om maar eens wat voorbeelden te gebruiken.

Do’s:

 • Denk even na voor je wat doet.
 • Sieraden afdoen.
 • Metalen Piercings verwijderen als je op die plekken de producten gaat gebruiken.
 • Electrogel gebruiken.
 • Glijmiddel op waterbasis zonder geur of smaak.
 • Zet de stroom pas aan als de producten zitten waar je ze wil hebben.
 • Eerst alles aansluiten en dan pas de powerbox aanzetten.
 • Begin op de laagste stand.
 • Houdt je artikelen schoon, na gebruik maak ze schoon en berg ze droog en schoon op.

Dont’s:

Nou als je alles omgekeerd doet zoals in de do’s heb je al een groot gedeelte
van de dont’s. Maar wat verder niet te doen.

 • Gebruiken als je hartproblemen hebt.
 • Gebruiken als je zwanger bent.
 • Gebruiken als je ziek, zwak en ellendig bent.
 • Gebruiken op geïrriteerde/beschadigde huid.
 • Gebruiken als je last hebt van epileptische aanvallen.
 • Gebruiken bij twijfel of je het kan gebruiken om wat voor reden dan ook.

Zooo en nou heb je er helemaal zin in.

Maar waar haal ik al die leuke dingen nou?

Nou neem eens een kijkje op deze pagina van bol.com hier kan je makkelijk kopen en snel bestellen

Nee, daar staat niet alles, maar wel een hele boel. Dus een prima begin.

Mocht je nou wel wat willen toevoegen aan deze tekst, we horen het graag van je. Dan kan je die aanvullingen hier achterlaten. Staat er iets niet bij, maar denk je nou, he misschien weten zij het wel. Vraag het gewoon via de contactpagina, misschien weten we het antwoord.