Wat is een bondagehaak?

 

Deze haken worden ook wel anaalhaak genoemd. In het algemeen hebben ze een U of J vorm.  Een gedeelte wordt anaal of vaginaal aangebracht. Aan het andere einde zit meestal een ring waaraan je touw kan vastmaken.

Het gedeelte wat wordt ingebracht heeft vaak een balletje aan het uiteinde. Deze ballen kunnen variëren in diameter, soms zijn er meerdere ballen aan bevestigd.  Er zijn ook bondagehaken die recht zijn. Meestal zijn de haken van staal of aluminium gemaakt.

Het type metaal maakt niet uit voor het gebruik. Alleen voor het gewicht van de bondagehaken en hoe zwaar je die wil hebben is een persoonlijke voorkeur.

 

Welke typen bondagehaken zijn er?

 

Het meest populaire model is deze, een bondagehaak met een bal van 30 mm diameter

Je hebt hem bijvoorbeeld ook kleiner, met een bal van 20 mm.

De versie met meerdere ballen zie je hier. Zoals je ziet lopen de ballen op in grootte.

Er is nog de bondage string, dit is niet helemaal een bondage haak maar kan er wel onder vallen. Aangezien deze ook voor bondage wordt gebruikt.

Hoe gebruik ik een bondage haak?

Bondage haken zijn simpel te gebruiken. Gebruik wat glijmiddel voordat je de haak inbrengt. Glijmiddel op waterbasis heeft de voorkeur, omdat siliconen glijmiddel het metaal op den duur aantast.

Voordat je de haak inbrengt controleer of deze niet beschadigd is. Het zou vervelend zijn als er scherpe randjes of andere beschadigingen aanzitten. Zorg ervoor dat de haak helemaal schoon is. En gebruik hem het liefst met 1 vaste partner dit i.v.m. soa’s. Je kan natuurlijk ook een condoom gebruiken. Dit is vooral aan te raden als je de haak gebruikt met meerdere partners.

Nadat de bondage haak is geplaatst, kan je het touw of wat je ook wil gebruiken vastbinden aan de haak. Je kan nu voorzichtig aan het touw trekken om hem stevig op zijn plek vast te zetten.

Omdat de bondage haak is gemaakt van metaal kan deze voor langere tijd worden gedragen. Zoals altijd denk na voor je hem gebruikt en hoe je hem gebruikt. Een bondagehaak is niet gemaakt om iemand aan op te takelen of te hangen.

Ook moet er niet teveel kracht op uit geoefend worden. Dus trek er niet keihard aan, vergeet niet dat de bondage haak in iemand zit. En dat die persoon niet zo sterk is als staal.

Zorg ervoor bij het gebruik van bondagehaken dat de degene die hem draagt niet kan vallen. De persoon is waarschijnlijk helemaal vastgebonden en heeft dus geen mogelijkheid om de val te breken.

Reinig je Bondage haak.

 

Hygiëne is altijd belangrijk. Maak de bondage haak voor gebruik en na gebruik schoon. Gebruik hiervoor een toy cleaner of doekjes met alcohol. Mocht je een haak hebben met een verwijderbare bal draai deze er dan af. Zodat je hem nog beter kan reinigen. 

Ook kan je natuurlijk heet water en zeep gebruiken. Zorg er in in elk geval voor dat de haak droog is als je deze opbergt. Ook RVS is gevoelig voor roest.

Als je deze tips in gedachten houdt voor het gebruik, zullen jullie er zeker veel plezier aan beleven.

 

 

Alle bondagehaken kan je hier zien.

Voor gebruik.

Voordat jullie gaan beginnen. Controleer of er geen beschadigingen aan de bondagehaak zitten. Let op deukjes en of krassen.

Zorg ervoor dat de haak schoon is. En denk aan voldoende glijmiddel.

 

Wat niet te doen.

Een bondagehaak is niet geschikt om iemand aan op te takelen. Of ruw aan te trekken. Het metaal geeft niet mee, vlees wel. Houdt het leuk en gebruik je hoofd. Degene met wie je de haak gebruikt vertrouwt jou. Beschaam dat vertrouwen niet. Onthoudt dat degene die de haak draagt waarschijnlijk geen kant opkan.

En zoals altijd gebruik een stopwoord of als de sub een gag draagt een teken waarbij het spel gelijk stopt.

Gebruik je de haak voor de eerste keer, rustig aan. Laat je niet gelijk meeslepen in je enthousiasme. Ontdek wat voor jullie wel en niet werkt.