Aandachtspunten voor het veilig dragen van een collar.

Zoals altijd gebruik je gezonde verstand. Bondage draait o.a. om vertrouwen en plezier voor alle partijen. Dus draag alleen een collar als jij je daar prettig bij voelt.

Bij het dragen van een collar is het van belang dat de halsband veilig en comfortabel aanvoelt. Dus hoe doe je dit?  Laat je Dominant de collar vastmaken. Of maak hem zelf vast terwijl je in de spiegel kijkt.

Als de halsband omzit, sluit je hem voorzichtig. Zorg ervoor dat je gewoon kan ademen en slikken. Wanneer je denkt dat de collar goed zit. Plaats dan 2 vingers tussen de collar en je nek. En beweeg  deze 2 vingers rondom je nek.

Mocht dit niet lukken dan is de halsband te strak ingesteld.

Zorg ervoor dat de halsband nooit te strak zit. Verwijder deze gelijk als je ongemakkelijk erbij bij voelt. Of als deze niet comfortabel zit.

Soms kan een halsband een beetje schuren. Dit is niet echt een reden voor bezorgdheid. En kan je in het algemeen makkelijk oplossen door wat crème te gebruiken waardoor de huid wat minder geïmiteerd raakt.

We snappen dat je onderdaan soms wat moeite heeft om te luisteren. En gecorrigeerd moet worden. Echter trek nooit zomaar hard aan de halsband of de riem die misschien is bevestigd aan de halsband.

Dit kan tot allerlei vervelende blessures leiden of ernstig nekklachten. De collar is meer voor het leiden van de sub dan voor strafmaatregelen.

Dus bij het dragen van de bondagecollar moet jij gewoon zonder problemen kunnen ademen en slikken. En spreek van tevoren een stop woord af. Waarbij bij het uitspreken van dat woord het spel gelijk stopt.

 

Meer weten over Collars, klik hier.

 

Voor een overzicht van alle Collars, klik hier.