Wij zijn nog met de tekst bezig, dus is nog niet compleet 😉

Waar staat het dragen van een collar voor?

Wij zijn zelf van mening dat het dragen van een collar, de betekenis heeft die jij (en of je) partner(s) eraan geven. Waar jullie plezier en lust aan beleven. En voor jullie het symbool kan zijn van de relatie in welke vorm jullie daar dan ook gedaante aan geven.

 

In andere woorden, je geeft zelf waarde aan de collar. Hoe jij dat wil.

 

Over het gebruik van collars en waarvoor ze eventueel voor staan kan je hieronder verder lezen. Maar onthoudt gewoon dat je zelf beslist, over hoe en wat de betekenis van de collar voor jou is.

 

Waar staat de collar symbool voor?

 

De betekenis van een collar is voor iedereen anders. Voor sommige stellen staat de halsband voor de bdsm relatie die ze hebben.

De onderdanige partner (de submissive) draagt de collar als symbool voor de rol die hij/zij speelt in het spel.

 

De collar is in het algemeen de meest zichtbare uiting van onderdanigheid naar de Dominant toe. In de engels ben je dan “owned” en in het Nederlands betekent dit dan dat je bezit bent van de Dominant. Wellicht is een betere vertaling dat je je dan hebt gegeven, dat je hebt gekozen voor de Dominant.

 

Door de collar te dragen kan je tonen dat je hebt gekozen voor een Dominant. Dat je jezelf aan deze persoon toevertrouwd. Dit is bijvoorbeeld handig op feesten om te laten zien dat je al bezet bent.

 

In het dagelijks leven kan je ook een collar dragen om aan je dominant te tonen dat je aan hem/haar toebehoort. In dit geval wordt meestal een wat bescheidener halsband gedragen. Vaak worden deze een “day” collar genoemd ofwel een “dag” collar. Een halsband om dagelijks te dragen.

 

Maar als je het gewoon af en toe leuk en lekker vindt om het tijdens jullie speciale avonden te dragen. Dan geeft de collar meer aan dat je in de stemming bent voor een wat uitgebreider spel.

 

Of je draagt gewoon een collar omdat jij dat wil en om aan de buitenwereld te tonen dat je een bdsm liefhebber bent.