Ballstretchers komen in verschillende vormen en types. Deze vormen en types worden bepaald door onder andere de materialen die worden gebruikt. De meest gebruikte materialen zijn metaal en leer.

Je hebt ballstretchers van metaal. Deze komen in diverse vormen. Het grote verschil zit in hoe ze sluiten, hoeveel ze wegen en de diameter van de opening.

De ballstretchers van metaal kunnen uit 1 stuk bestaan. Dit betekent dat ze geen sluiting hebben maar een dikke ring zijn die niet geopend kan worden. Hier zal je je ballen dus voorzichtig door heen moeten trekken. Zien er een beetje uit als deze donut cockring.

Modellen waarvoor vaker wordt gekozen zijn modellen met een schroefsluiting of een magnetische sluiting.

Een standaardmodel ballstretcher met een inbussluiting, bestaat uit 2 ronde metalen delen die even groot zijn.  In 1 van de metalen delen zitten 2 gaten, 1 aan elke kant. In het ene gat gaat een pin. Die vast zit aan de andere kant. In het andere gat wordt dan een schroef gedraaid die voorzien is van een inbussleutel kop.

De reden hiervoor is vrij praktisch, mocht je uitschieten tijdens het aandraaien. Dan kan een inbussleutel niet zoveel kwaad. Een schroevendraaier die met wat kracht uitschiet. Ja, dat kan vervelend worden.

 

Een ballstretcher van metaal met een magnetische sluiting, ziet er in het algemeen hetzelfde uit qua vorm. Rond en van metaal. Echter hebben deze stretchers geen gaten waar schroeven of pinnen ingaan. Maar zitten er aan beide kanten magneetjes.

Zodat je de 2 ballstretcher delen makkelijk aan elkaar vastklikt. Je kan hier kijken welke ballstretchers we aanbieden.

Maar je kan er ook voor kiezen om een verstelbare cockring zoals deze als ballstretcher te gebruiken. Is wat makkelijker aan te brengen en heeft toch wat gewicht waardoor je ballen lager gaan hangen.

 

Je kan hier klikken om de specificaties te bekijken

Verder zijn er nog ballstretchers van leer in diverse vormen.

Er is bijvoorbeeld een  – parachute ballstretcher – welke inderdaad met verbeelding de vorm heeft van een parachute.  Vaak werkt deze met drukknopen, je vouwt het leer om ballen heen en je drukt hem dicht. Aan deze leren parachute kan je dan gewichtjes hangen. Of wat je ook maar wil om het geheel zwaarder te maken. Erg handig als je het met kleine stapjes wil opbouwen.

Ander vormen van leren ballstretchers, zijn leren bandjes die worden verzwaard met metaal. Vaak voorzien van drukknoopjes.

Meer weten over het gebruik van een ballstretcher? Dan klik je hier.